Verschil Dibond, Plexiglas en Canvas

Er zijn heel veel materialen waarop je een foto kunt laten printen. Je kunt het zo gek niet verzinnen. In deze blog laat ik je het verschil zien tussen:
 1. Plexiglas
 2. Dibond
 3. Canvas

Afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren kun je een ander materiaal kiezen. De meeste mensen kiezen voor Canvas omdat ze daar bekend mee zijn, maar plexiglas en Dibond zijn zeker ook leuke opties.

Plexiglas

Een foto op plexiglas accentueert de kleuren van je foto. Let wel op dat het erg kan spiegelen. Het materiaal is zwaarder dan Dibond en Canvas en daar moet je met ophangen wel rekening mee houden. Het geeft een erg mooi effect van de kleuren.
Ik heb een filmpje gemaakt op YouTube om te laten zien hoe zo'n print er dan uitziet: https://youtu.be/Qix0Wi4gAgI 

IMG_20200706_113402jpg

Dibond
Een fotoprint op Aluminium Dibond heb je in verschillende diktes, maar geeft een meer industrieel beeld. Het ziet er ook kunstzinniger uit. Ook hier heb ik een filmpje gemaakt om te laten zien wat voor beeld dit geeft: https://youtu.be/_79PrKTNnwc
20180405_162023jpg

Canvas

Dit is het meest gekozen materiaal voor een fotoprint en geeft een wat matter resultaat. Het is ook wat dikker vaak: https://youtu.be/6gKSKHMMk3Y

IMG_20200712_133008jpg

Conclusie

Ik hoop dat je een beetje een beeld hebt gekregen van de verschillende tussen de verschillende materialen (Plexiglas, Dibond en Canvas) voor een fotoprint. Er is overigens zelfs een combinatie van Dibond en Plexiglas mogelijk.

Plexiglas
 • De kleuren komen mooi uit
 • Spiegeld
 • Let op met ophangen want kan vrij zwaar worden
Dibond
 • Geeft moderne en industriële uitstraling
 • Dunner en licht dan Plexiglas
Canvas
 • Dikker dan plexiglas en dibond
 • Traditioneler
 • Wat eenvoudige look
Sites
Er zijn heel wat sites waarbij je je foto's kunt laten printen op de meest verschillende materialen. Een paar voorbeelden:

Zoals je ziet er zijn genoeg mogelijkheden om een foto op te printen. Er is er vast eentje die bij je past! Mocht je een van mijn foto's willen gebruiken of laten printen, neem contact met me op !