Starten met verkoop

Spannend.
Ik ben begonnen als hobby fotograaf en ben dit nog steeds. Mensen bleven maar tegen me zeggen dat ik de foto's moest gaan verkopen. Ik heb nu uiteindelijk de stap genomen. Puur uit hobby en enthousiasme want ik heb gewoon een andere baan. Het gehele proces is gewoon ontzettend interessant en spannend. Ik heb kort een aantal zaken onderzocht.

1) Stock fotografie
Hier ben ik al jaren terug mee begonnen. Dit kost veel tijd maar levert (nog?) niet veel op. Ik vind het al fantastisch wanneer ik mijn eerste foto verkocht (voor 35 cent). Geeft toch een trots en lekker gevoel. Wanneer je googled zul je heel wat stock sites vinden (ShutterStock, 500px en DreamsTime zijn een paar voorbeelden). Het nadeel is dat je op elke site je foto's moet gaan uploaden, beschrijvingen erbij typen en ook nog eens tags verzinnen. Ik dacht dat moet toch makkelijk kunnen waarbij je vanuit 1 tool alles 1x ingeeft en hup richting alle stock site waarop je geabonneerd bent en contributor bent. En ja hoor, na weer wat Google kom je dan o.a. uit bij een gratis variant: MicroStock.plus Echt handig want hij genereert ook direct de tags voor je! Ik ga eens kijken of ik daardoor meer mensen kan blij maken met mijn foto's

2) Een site
Tja dan wil je natuurlijk ook een site maken, of op insta? of toch ook op Facebook? Of is wellicht TikTok beter want dat is hot? Of youtube filmpjes maken? Op Twitter berichtjes sturen dat je weer een leuke foto hebt? Je raad het al, je kunt alle kanten op wat dat betreft.
Ik heb het allemaal gedaan, behalve TikTok en YouTube nog niet. Wellicht ga ik dat ook nog eens doen. Gewoon al leuk om te kijken hoe die social media platformen nu eigenlijk werken.
Op dit moment dus deze site.

3) Naam verzinnen
Ja en dan moet je ook nog even een naam verzinnen. En kijken of deze domeinnaam niet al in gebruik is. Ik ben hierbij gestart met http://www.versio.nl . Hiermee kun je eenvoudig checken of een domeinnaam al bestaat en kun je direct deze domeinnaam aanschaffen. De prijs is zeer schappelijk dus daar heb ik het niet voor hoeven te laten.
Deze site heeft ook een partner relatie met SiteBuilder. Je hebt hiermee een goedkoop alternatief om redelijk snel een eenvoudige website in elkaar te knutselen die je zelfs kunt koppelen aan Mollie voor betalingen. Dat heb ik nog maar even niet gedaan overigens. 

Ik zal jullie proberen op de hoogte te houden van mijn avontuur op fotografie diensten gebied, middels deze blog.

Tot ziens !