Geld verdienen met website via affiliate programma TradeTracker

Ik kwam vandaag weer een artikel tegen over affiliate websites. Ik ben me er wat meer in gaan verdiepen om te kijken of je er wat mee kunt doen. Het is een middel om "slapend rijk" te worden met je website. Ok dat wil ik dan wel eens proberen. Ik stuitte hierbij op TradeTracker.com.


Wat is affiliate nu eigenlijk? 

In het kort komt dit erop nee dat je promotie maakt voor producten/diensten en dat je hiervoor geld krijgt wanneer er een lead/sale gegenereerd wordt door jouw site. Meer kun je hierover lezen op bijvoorbeeld: https://www.increasy.nl/geld-verdienen-met-affiliate-marketing/

Hoe te starten?

Je kunt je gratis laten registreren op de site van TradeTracker. Er zijn meerdere van dit soort sites maar deze werkte erg makkelijk en er zijn inmiddels heel wat bedrijven aangesloten op dit platform, waardoor er altijd wel iets bij zit waarvoor je promotie wilt maken. Zo ook over allerlei fotografie gerelateerde zaken. Voor sommige zogenaamde campagnes kun je je aanmelden en zal er worden gekeken of je site voldoet. Bij andere campagnes wordt je direct toegelaten. 

Daarna kun zijn er verschillende manieren waarop je promotie kunt maken, bijvoorbeeld:

  • Banners
  • Tekstlinks
  • Rotators (nog niet geprobeerd)
  • Productfeeds (nog niet geprobeerd)
Wanneer je aanvraag is goedgekeurd kun je een van bovenstaande items selecteren en kun je code laten genereren voor je site (bv html, javascript, iframe).

Ik heb hier bijvoorbeeld in deze blog ook gebruik van gemaakt, om je te kunnen aanmelden bij TradeTracker.