Foto's met een fisheye lens

Het is alweer een paar dagen geleden dat ik de fisheye lens binnen heb gekregen. Een Meike MK 6,5 mm f/2.0 Fisheye Lens voor Olympus Panasonic Micro 4/3 montagecamera's. Zo te lezen op de verschillende review sites, een goede prijs-kwaliteit lens. Dus maar eens op stap met mijn Olympus E-M10 OMD Mark iii camera. Even kijken wat voor leuke en creatieve kiekjes je uit deze lens kunt halen. Ik heb bewust voor een goedkope lens gekozen (tussen de 140-250 euro op internet), omdat ik verwacht er niet heel veel mee te gaan doen. Maar wel leuk om af en toe wat geinige plaatjes te schieten.Voordat ik wat voorbeelden laat zien, even wat voor- en nadelen van de lens die ik zo even snel kan benoemen:

Voordelen
  • Scherp voor verre scherpte diepte
  • 190 graden lichtinval (dus pas op je handen e.d.)
  • Geeft leuke effecten
  • F2.0 dus verder prima licht
Nadelen
  • Lastig scherpstellen (handmatig scherpstellen)
  • Geen zoom (maar dat is op zich verder geen probleem)
Ik heb de volgende foto's gemaakt, om een indruk te geven wat je met een fisheye lens kunt doen.

P8240116JPG


P8240127JPGP8240128JPG


P8240142JPGAl met al kun je er best leuke foto's mee maken en zal ik hem zeker vaker gaan gebruiken.

Nog wat tips
  • Probeer gewoon allerlei standpunten uit met een fisheye lens
  • Ook voor landschap fotografie kan het verrassende effecten opleveren
  • Fotografeer eens voorwerpen en deze krijgen verrassende vormen
P8270004JPG